Waar komt de naam vandaan?

Zoals gezegd, werken op de bouw was een hobby van Theo. Maar Theo heeft nóg een hobby. Zijn oldtimer tractor! Het oude ding van het merk Oto heeft Theo ooit eens gekocht in Italië en getransporteerd naar Nederland. Volop genieten om hier en daar een perceeltje te hooien op de oude nostalgische manier. Of gewoon een stukje toeren. Vooral op de evenementen wat zijn dorp Geffen jaarlijks organiseert, het nostalgische Roggemaaien en de boerenmarkt “Effe noar Geffe” werd de tractor ingezet. Op de boerenmarkt met oude ambachten was de tractor een mooie toevoeging samen met de roggemaaiers (waar Theo en Irma lid van waren). Sinds de tractor in bezit was werd de Rogge nu voor een groot deel met het maai-bindmachine gemaaid.

 

Toen het besluit was genomen om te emigreren naar Italië werden veel spullen van de hand gedaan. Want, jeetje, wat verzamelt een mens veel! De oude Oto mocht blijven. Hij werd weer op transport gezet om retour te gaan richting zijn land van herkomst.

Oto Melare C25(zijn naam voluit) is Made in Italy, in La Spezia om precies te zijn.

De tractor heeft een mooie plek gekregen op het erf bij onze Casale. Vraag aan Theo of hij het ding wil starten. Hij doet het graag. En let er maar eens op! Alleen al van het geluid wat de oude oldtimer voortbrengt krijgt Theo een glimlach op zijn gezicht.

en_GBEnglish (UK)